עכשיו ב-Qubeג אמנים
רועי ירקוני

רועי ירקוני

רוק
את המוסיקה של רועי ירקוני תמצאו בכל מקום - קטעי מחול, סרטי קולנוע, הצגות תיאטרון ואלבומי סולו כמובן. ירקוני החל ללמוד נגינה על אורגן בגיל 6 ובגיל 14 כבר למד בקונסרבטוריון גבעתיים. לצד לימודים במדעי המחשב ועובדה כמתכנת, הוא החל לעסוק במוסיקה ולהלחין קטעים אינסטרומנטלים. אלבום סולו שלו, "The best of what dreams are made of" יצא ב-2002. עם ישי זומר, אותו פגש בפורום פרוג-רוק, הקים את אבק (שלפנים נקרא ורדון וספטמבר דונובן). מאוחר יותר שיתפו פעולה עם קרן אלקלעי-גוט בהרכב Thin Lips.

ביוגרפיה

אם מאיה דוניץ היתה נולדת בן, היו קוראים לה רועי ירקוני. שכן כמוה, ידו בכל ויד כל בו. מופעים, מחזות, הרכבי עבר והווה, הלחנות, הפקות וביצועים , פרוייקטים מפרוייקטים שונים - נדמה שירקוני לא נח לרגע ובכתיבת שורות אלו הוא כבר עסוק על פרוייקט אחר.

את השכלתו המוסיקלית החל ב-1998, עת נרשם לבי"ס רימון למגמת הלחנה ועיבוד, בה זכה למילגת הצטיינות. לכשסיים, נרשם לבי"ס Muzik שם סיים קורס יצירת מוסיקה אלקטרונית. עד 2005 למד קורסים אקדמיים במוסיקולוגיה באוניברסיטה הפתוחה ועל כל זה הוסיפו שיעורי פסנתר עם עופר פורטוגלי. השכלה זו לוותה כל הזמן בפעילות מוסיקלית. בתחום התרבותי נטו, שותף ירקוני לכתיבת מוסיקה מקורית לשלל הצגות, מחולות, מיצבים, סרטים קצרים ומחזות, ביניהם "בשידור חי" (נעה רבן, פסטיבל "פותחים במה", 2005), "משחקי חברה" (ניצן כהן, תיאטרון תמונע), "הדרך לעין חרוד" (מור פרנק, פסטיבל עכו 2004), "טופו" (אורית בן חור, פסטיבל וולג'ין), "סף כאב" (נבות פפושדו, פסטיבל קאן), "3 נשים מחכות" (מור פרנק, תיאטרון החאן), "לפרק ולחבר ת'צורה" (רונית זיו, תמונע), "החתונה" (מיכל הרמן), "מגובה דשא" (עירד מצליח, תמונע) ועוד.

בתחום האישי, הדיסקוגרפיה כוללת אלבום בכורה אלקטרוני בשם "The best of what dreams are made of" (פוך, 2003) וחברות בהרכבי הרוק התקדם ורדון (שמאוחר יותר הפכה ל-), אבק ו-Thin Lips. עם שני האחרונים הקליט אלבומים אפונימיים. ב-2006 הקים את פאניק אנסמבל עם יעל קראוס, נועה גולנדסקי, דירק קונש, גליה חי, בוריס מרצינובסקי, יפתח כדן וישי זומר, שאגב חבר עמו בכל ההרכבים הקודמים שהוזכרו. פאניק הקליטו אי.פי בהופעה חיה בתיאטרון קליפה ששוחרר לרשת בנטלייבל בירדסונג. ההרכב אף הופיע במופע "מרק אהבה" המשלב שירים, וידאו ארט ומחול עם איריס ארז וקבוצת דילייט בפרוייקט "הזירה" בפסטיבל ישראל 2006.

שיתוף פעולה פורה מקיים ירקוני עם אבי בללי מנקמת הטרקטור. כך ניגנו והפיקו מוסיקלית מוסיקה לסדרות הטלויזיה "לא הבטחתי לך" ו"בטיפול", ההצגות "שלוש אחיות" ו-"הזמרת הקרחת", הסרטים "איזה מקום נפלא" (אייל חלפון) והדוקומנטרי "ניתוחים פלסטיים" ולקטע המחול "עננים ומרק" של נעה דר. קטע נוסף שלהם בשם Thoughts (יחד עם הדס חינקיס) יצא באוסף "פולארויד 1" של מגזין השרת העיוור.

ב-2006 הקים הרכב עם חגי פרשטמן וג'וליה אייזנברג בשם דראפקין, שמנגן משיריה של המשוררת האידית ציליה דראפקין. ירקוני אף שותף בהקלטות עם הרכבה האמריקני של אייזנברג, Charming Hostess. כמו כן הפיק שירים לאלבום "לפני שהשמש עולה" של טל גורדון ולמופע "מחתרת החלב" של קבוצת מוסיקה נובה, בו הלחין שלושה שירים לטקסטים של רוני סומק שבוצעו ע"י מאיה דוניץ.

דיסקוגרפיה

הופעה חיה בתיאטרון קליפה

רשימת שירים

The Best Of What Dreams Are Made Of

רשימת שירים
© qube.co.il 2026 - כל הזכויות שמורות
א ב ג ד ה ו ז ח ט י כ ל מ נ ס ע פ צ ק ר ש ת # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z