יראת השמים הפכה במילניום החדש חזון נפרץ בקרב המוסיקאים הישראלים. אך בעוד נושאי הדגל היו דמויות מיינסטרימיות כגון אביתר בנאי, עמיר בניון ושולי רנד, היו גם כמה דמויות נחבאות יותר אל הכלים אשר הפקידו עצמם באהלה של התורה. דוגמאות עתיקות הן דני ממן (גיטריסט גן עדן) ודובי אלדמע (סולן הבמה החשמלית) ומן העת הקרובה-ישנה יותר היה זה איציק רייזנברג, באסיסט מופע הארנבות של דוקטור קספר. ובערך מאותה תקופה - גם תמיר ימיני.
ימיני, יליד קיבוץ רוחמה, עבר דרך ארוכה מן הנגב אל לב המיינסטרים הישראלי ומשם דרך ניו יורק אל אפריקה ובחזרה. ימיני למד תיפוף כבר מתחילת שנות השמונים והתמחה במקצבים אפריקאים. בראשית דרכו תופף זמן מה עבור חלומות פופ רטובים, להקת הבוסר הדרומית של דויד פרץ, שהתגלגלה לבסוף להיות בלובנד. הפריצה המיוחלת התרחשה ב-1988, כאשר הצטרף לטיפקס, עמה הקליט את התקליטים הראשונים. באותה שנה גם תופף עבור שוטי הנבואה ונדמה שתקע יתד בלב התעשיה. אך בד בבד עם פעילותו בטיפקס, בילה תכופות בני יורק, שם התרועע עם אמנים אפריקאים. בין היתר ניגן עם Kofo the Wonderman, סקובה במבינו ועם ההרכב Organic Grooves.
ב-2007, חזרה בישראל וכאשר כבר הפך לירא שמים, צעד את צעדי הסולו הראשונים שלו במסע יצירתי ממושך אשר הניב פירות מדי שנה בשנה. אלבום הבכורה, Still in The Exile, שימש כמפגש מעניין של כמה אמני מרכז כגון עידן רייכל, תום מוכיח, האחים עמית ועידן כרמלי (שוטי הנבואה), איציק רייזנברג בקאמבק זמני, איתמר ציגלר וגם החברים מתחילת הדרך בחלומות הפופ - אלעד שופן ועדי הילל. כעבור שנה (2008) הקליט את אלבומו השני, Thank You Also For The Music, כאשר הפעם נטל אחריות על כל הכלים למעט תרומת הגיטרה של עדי הילל. עוד שנה חלפה וב-2009 יצא אלבום נוסף - Everything is For Good, הפעם עבודה נטו של ימיני כאשר גם מקומו של עדי הילל נפקד. בתחילת 2010 שיחרר שני אלבומים - Then You Choose in Life ו-It's For Us.