מישל סלם, יליד צרפת, עלה לארץ בשנת 1992. ההתנסות הראשונה של סלם בעולם המוסיקה היתה בגיל 14, כשהיה מעורב בטריו של זמרת-נגן סינתייסר-גיטרה קלאסית. אולם הרכב הרוק הרציני הראשון שלו "700" הוקם ב-1999 לאחר מפגש עם חברים בפאב (סלם - גיטרה, שחר עובדיה -באס ושירה, יוסי אסנפי - גיטרה וגל גוואטה - תופים). לאחר מספר חודשים של חזרות, הקליטו דמו אפונימי בעל חמישה שירים, שנתן להם תחושה ראשונית לגבי עולם המוסיקה. השירים נכתבו ברובם בעברית, עם מספר חריגים באנגלית. ההתנסות הופסקה ב-2000 כאשר אסנפי עזב את ההרכב לטובת עולם הקולנוע והאמנות הויזואלית.
ההרכב הנותר החליט להמשיך בדרכו תחת השם Fuzz על שם אפקט הגיטרה בו הירבו להשתמש. שיתוף הפעולה בין עובדיה לסלם התהדק בעוד הם מחליפים תפקידים: סלם על הבאס ועובדיה על הגיטרה המובילה. השירים הבאים נכתבו באנגלית והתחושה הכללית היתה של פריון ויצירתיות, אך בחלוף תקופה זו, כשלה הלהקה ביצירת באזז כלשהו ודעכה אט אט, כאשר החברים מתרכזים בג'אמים פרטיים מאשר בחזרות מאורגנות. תוצאה של ג'אמים אלו ומספר קטעים נוספים שכתבו עבור שתי גיטרות הוקלטו עבור דמו בשם "Two guitars", שלא ראה אור מעולם. בדמו נכלל החומר המקורי הראשון של סלם - Full of surprises, שראה אור באלבום הבכורה שלו Color Green ב-2003.
ברצונו להוציא אוסף שיכלול את מיטב השירים של 700 ושל Fuzz, התמקצע סלם בעבודת המיקסוס וההפקה המוסיקלית. אוסף זה יצא ב-2001 תחת השם Future. במקביל, המשיך ליצור עם עובדיה, ושני הקטעים הבאים שכתבו ("Future", "Sunshine") הניחו את הבסיס לחומר העתידי של The Color Green - שירים אינסטרומנטלים עם הרבה אוירה. החומרים חיזקו את האמונה בהצלחה אפשרית של השניים, ועל כן צירפו את הגיטריסט אופיר דויטש עבור הופעה בערב כשרונות צעירים בבית לסין. עובדיה חיבר ארבעה שירים נוספים בעברית עבור האירוע, וכך נוסדה להקת נורמה ג'יין.
על אף סיפוק מתקופת הפעילות של נורמה ג'יין, חשק סלם בהפוגה מההרכב וניסה לחקור שדות מוסיקליים חדשים ומוסיקאים אחרים לג'אמג'ם עמם. לאחר התנסות מעניינת בטריו ג'אמים לצד אודי גלייזר על גיטרה וטל עוז כמפיק, החליט לנסות את מזלו בדרך חדשה - וסולנית. כך נולד הפרוייקט The Color Green. אלבום הבכורה האפונימי יצא ב-2003 אולם הופץ בכמות מזערית. לאחר ניקוי ראש בהודו למשך חצי שנה תוך כדי למידה על טבלה והיכרויות עם מוסיקאים מכל העולם, חזר סלם עם תובנות מוסיקליות חדשות ורצון עז להכנס לאולפן להקלטות מחודשות. התוצאה - שלושה אלבומים נוספים: "Music for Headphones" (ב-2004), "Rebellion!" (ב-2005) ו-"RadioPhonic and The Color Green" (ב-2005), כאשר רדיופוניק הוא שחר עובדיה, שאחראי על כל המילים באי.פי בעוד סלם אחראי על כל הלחנים בו.
ב-2006 חידש סלם את הקשר גם עם יוסי אסנפי, לטובת הקלטת מספר קטעים לפסקול סרטו של האחרון "ג'וניור". מאוחר אותה שנה יצא אלבומו החמישי, "Against the Beat".